GiT HUBA GiT HUBA
Forum GiT HUBY, niestety sam hub już nie działa, ale zawsze ktoś może coś napisać :)
GiT HUBA
FAQFAQ  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ProfilProfil  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  GalerieGalerie  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości  ZalogujZaloguj 

WINO z GŁOGU

 
Odpowiedz do tematu    Forum GiT HUBA Strona Główna -> Przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nikos
Gituser



Dołączył: 10 Cze 2005
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Czw 22:20, 16 Cze 2005    Temat postu: WINO z GŁOGU

5 kg głogu oczyścić i dokładnie wypłukać. Zagotować 10 l wody z 4 kg cukru, ostudzic i zalać głóg wsyany do butli.
Utrzeć w moździerzu 12 dag rodzynek, zalać ciepłą wodą i postawić w ciepłym miejscu na 3 dni.
Następnie wlać do butli i zamknąć korkiem z rurką fermentacyjną.
Pozostawić butlę w temperaturze pokojowej na 3 miesiące, nie ruszając z miejsca. Po ty czasie zlać z jednej butli do drugiej i zostawić zakorkowane z rurką fermentacyjną na 2 miesiące, aby się sklarowało. Po tym czasie wino jest gotowe do rozlania do butelek.

Rozmoczony głóg można jeszcze raz użyć do wyrobu wina zalewając 7 litrami wody przegotowanej z 11 dag cukru. Nie potrzeba dodawać przypraw.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum GiT HUBA Strona Główna -> Przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Arthur Theme
Regulamin