GiT HUBA GiT HUBA
Forum GiT HUBY, niestety sam hub już nie działa, ale zawsze ktoś może coś napisać :)
GiT HUBA
FAQFAQ  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ProfilProfil  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  GalerieGalerie  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości  ZalogujZaloguj 

WINO z PORZECZEK

 
Odpowiedz do tematu    Forum GiT HUBA Strona Główna -> Przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nikos
Gituser



Dołączył: 10 Cze 2005
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Czw 22:41, 16 Cze 2005    Temat postu: WINO z PORZECZEK

*************Na litr uzyskanego z wyciśniętych porzeczek (czerwonych, białych lub czarnych) soku wziąć 1 lub 2 litry wody i 200 do 300 g cukru.

Można przez kilka dni fermentować całą miazgę i dopiero po tym czasie wycisnąć moszcz.

Postępować jak przy każdym winie owocowym.

Nie potrzeba dodawać kwasu cytrynowego.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
pshemo
Gadatliwy



Dołączył: 13 Gru 2005
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Kędzierzyn Koźle

PostWysłany: Wto 1:25, 13 Gru 2005    Temat postu:

nie no nie mogę. bimbrownia na hubie. nieładnie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum GiT HUBA Strona Główna -> Przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Arthur Theme
Regulamin